Dil Seçiniz
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Mezoterapi

Mezoterapi

Mezoterapi

Mezoterapi nedir?

Cildin üst tabakası yaklaşık 28 günde bir değişip atıldığı için tedavilerin etkin olması için uygulanan ürünün deri içerisine girmesi gerekiyor. İşte mezoterapi cildin orta ve kısmen alt kısımları içerisine bu işlem için hazırlanmış özel iğnelerle, bir çeşit ilaç enjekte edilmesi işlemidir. Cildin doğal tamir mekanizmalarını tetikleyip uyarır. Vücudumuzun çeşitli bölgelerine çeşitli amaçlarla mezoterapi uygulanabilir.

Saç mezoterapisi

Saç kılı da cildimiz gibi esas olarak içerden kan damarları ile beslenir. Kılın beslenmesini bozan her durum saç dökülmesine neden olur. Her bir kişinin kıl folikülü sayısı (yani saç teli sayısı) doğumda bellidir. Biz saç teli sayısını arttıramayız ama saçın kalınlığını ve kalitesini arttırarak saç dökülmesini azaltabiliriz. Saç dökülmesini tedavi etmek, saçın hacim kazanmasına, saçın parlak olmasına yönelik olarak yapılan mezoterapiye saç mezoterapisi diyoruz. Çeşitli vitaminler, aminoasitler, antioksidanlar bu amaçla uygulanabilir.

 

Yüz mezoterapisi

Yüzde mezoterapi; kuruluğu giderip nemlendirmek, canlılık ve parlaklık kazandırmak, renk tonunu eşitlemek, sarkmaları giderip lifting yapmak ,ince kırışıklık ve cilt lekelerini gidermek, eski ameliyat, yara, yanık, sivilce izlerini tamir ve tedavi etmek amacıyla uygulanabilir.

Yine mezoterapi vücutta selülit, bölgesel inceltme, sarkmaları giderme ve en önemlisi karın çatlaklarının tedavisinde sıkça başvurulan bir tedavi şeklidir. Ne amaçla ve hangi bölgeye uygulanıyor ise seans aralıkları 4 - 5 gün ile 2 - 3 hafta arasında değişir. Aynı şekilde seans sayısı 3 den az olmamak şartıyla 8 - 10 seansa kadar olabilir. Belirli arkalıklarla tekrar edilmesi etkinliğini artırır.

Mezoterapi yapısal değişiklik yapar, ama cildimiz yaşlanma süreçlerine maruz kaldığı için etkisi azaldıkça takviye yapmak gerekir. Ama birkaç seans yapıp bıraksanız bile cildiniz her zaman öncekinden daha iyi olacaktır.